KostejNesmrtelny:...já k tomu můžu říct jenom tolik, že osobně neznám jediného člověka co by hrál FIFA a to se v hráčských komunitách na různých úrovních pohybuji už pěkných pár let. To bude nejspíš tím, že poslední sportovní simulátor co jsem hrál byla prastará Winter Challenge od Accolade :)
Ja naopak prave v tuto chvili muzu vyuzit toho, ze jsem na sportovnich hrach vyrostl, takze k nim mam o trosicku bliz. :-) Winter Challenge, anebo Zimni olympiada jak jsme tomu vsichni rikali bavila tehdy snad kazdeho hrace, ktery do kontaktu s hrami prisel :-), dnes uz se obrovsky zvetsuje pocet lidi, kteri hry hraji a tim padem vznika spoustu ruznych zanru a ja doufam, ze to nedojde tak daleko jako v hudbe, kde ma kazdy zanr asi 357 podzanru, ktere se jeste deli podle svetoveho regionu... :-D
KostejNesmrtelny:Není to třeba tak, že přístup hráčů FIFA je spíš podobný přístupů casual-hráčů? Něco ve smyslu: "je mi jedno co to obsahuje, hlavně že si zahraju a kvůli té půlhodině co u toho týdně strávím mi to za vztekání nestojí"? Protože já například mám k mým oblíbeným hrám mnohem osobnější vztah, což je zase dáno žánry které mám rád...
Hehe, ja jako FIFA hrac jsem v dobach sve nejvetsi herni aktivity (cca v letech 1995-2005) byl schopen stravit napr. u FIFY anebo NHL klidne 10 hodin denne (nebyt rodicu, bylo by to i vic) a porad me to bavilo. S tim, jak se obecne zvetsuje pocet hracu, tak samozrejme roste i pocet tech, jak rikate, casual hracu, kteri obcas resi spis takove veci, aby si na svoje PC nahodou nekoupili PS2 verzi (ano, i tohle uz nase zakaznicka podpora parkrat resila) a tito lide maji vcelku pochopitelne blize ke hram, ktere jsou blize svetu, ktery znaji, tzn. napr. sporty, nez ke hram, ktere jsou sci-fi/fantasy/RTS... Navzdory tomu je zde porad obrovsky pocetna skupina lidi, kteri tyto hry berou uplne stejne jako ja pred nekolika lety. Navic tyto hry kolem sebe sdruzuji pomerne velkou komunitu tzv. moddaru, kteri proste jen z lasky ke hre sami vyrabi spoustu grafickych updatu, ktere pak sdili s celym svetem. Napr. tym v Gambrinus lize v polovine sezony zmeni hlavniho partnera, tim padem ma nove dresy, ale neni v silach vyvojarskeho tymu, aby tyto zmeny zapracoval do hry, kdyz uz se plne soustreduje na novou hru. Temer okamzite tuto zmenu vsak reflektuje herni komunita... Napr. na strankach www.fifa.cz clovek muze najit prave obsah tohoto druhu.