DRM

Poslední příspěvek 12-02-2008 16:01 od Admin_cz. Počet odpovědí: 52
Strana 2 z 4 (53 položek) < Předchozí 1 2 3 4 Další >
Třídit příspěvky: Předchozí Další
  • 11-07-2008 12:16 V odpovědi na

Odp.:DRM

Zablokováno Odpovědět Kontakt
    chrupiEA:
    Argument hra obsahuje DRM, tak si ju stiahnem z torrentu je totalne alibisticky a smiesny. V obchode nemaju rohlik orechovy, ako som chcel, ale makovy, tak si ho ukradnem? Rozhodnutie EA akceptovat nemusite a hru nekupit. Namiesto toho ju vsak ukradnut? Sorry.
    Vy si vážně myslíte, že kdybych v první řadě neměl zájem tu hru poctivě koupit, obtěžoval bych se sem chodit? Myslíte, že sem píšu abych ulehčil svému svědomí? To nemyslíte vážně, že ne? Ještě jednou poukazuju na to, že z lidí tady na fóru není nikdo pirát. Ti sedí doma, paří RA3 - bez DRM - a našemu snažení by se smáli. Vlastně když tak nad tím přemýšlím - proč EA nevadí člověk co si hru nekoupí a vadí jim ten co si ji nekoupí a stáhne? Z ekonomického hlediska je to přece to samé, ne? Žádná ztráta vám nevznikne, protože alternativa "Kostěj si koupí ME s DRM" neexistuje. Já si tu hru prostě s tou ochranou nekoupím a neexistuje absolutně nic s výjimkou odstranění ochrany, nebo OKAMŽITÉHO vydání revoke-tool souběžně se hrou co by mě donutilo změnit názor. Je to o principu, nenechám se omezovat v tom jak nakládám se svejma věcma. Když po instalaci zjistím, že je to přehypovaná sra*ka (nemyslím že to tak bude, ale ta možnost tu je, obzvlášť u EA) a budu se hry chtít zbavit, mám prodávat hru už jen se čtyřma instalacema? Sorry. Holt místo Mirror's pořídím...no, třeba nějakou pěknou kolekci starších her :)
    Uloženo do:
  • 11-07-2008 16:30 V odpovědi na

Žádná ztráta vám nevznikne, protože alternativa "Kostěj si koupí ME s DRM" neexistuje. Já si tu hru prostě s tou ochranou nekoupím a neexistuje absolutně nic s výjimkou odstranění ochrany, nebo OKAMŽITÉHO vydání revoke-tool souběžně se hrou co by mě donutilo změnit názor. Je to o principu, nenechám se omezovat v tom jak nakládám se svejma věcma. Když po instalaci zjistím, že je to přehypovaná sra*ka (nemyslím že to tak bude, ale ta možnost tu je, obzvlášť u EA) a budu se hry chtít zbavit, mám prodávat hru už jen se čtyřma instalacema? Sorry. Holt místo Mirror's pořídím...no, třeba nějakou pěknou kolekci starších her :)

DÍKY TI.

PŘESNĚ MŮJ NÁZOR...  Neví tu nekdojak funguje SecuRom7? ma to fallout 3, a ja nevim co to umí... esi to stoji za koupi i s tim... A rady od EA a jejich adminu prosim ne e... :)

...
  • 11-07-2008 17:03 V odpovědi na

• Fakerrrrr
    • 25 nejaktivnějších přispěvatelů
      Muž
    • Připojeno dne 09-18-2008
    • Brno-City
    • Příspěvky23
    • Body 444

Gabor: Nevím jak funguje SecuRom7, ale vím jedno. Fallout3 nemá Securom, má pouze disc-check vyrobený firmou Securom.Tzn. že musíš mít dvd v mechanice, nechce to žádný cd key, žádná aktivace přes internet, nic to neodesílá, nic to neprohledává, nevyžaduje odstranění mechanik či Nera, Daemonu, prostě NIC. Dáš dvd, nainstaluješ a hraješ. Ptal jsem se na toto ještě pana Schovance na Xzone před koupí a potvrdil mi to. Jen disc-check, jinak nic. Stačí? Možná jiné než CZ verze toto obsahují, ale legal CZ verze ne. Mám ji doma a hraju to, takže to vím...

• 11-07-2008 17:06 V odpovědi na

• chrupiEA
    • 10 nejaktivnějších přispěvatelů
    • Připojeno dne 01-17-2008
    • Příspěvky37
    • Body 592

Mirror's Edge na PC s najvacsou pravdepodobnostou bude obsahovat revoke tool uz pri launchi hry.
  • 11-08-2008 1:37 V odpovědi na

chrupiEA:
    Mirror's Edge na PC s najvacsou pravdepodobnostou bude obsahovat revoke tool uz pri launchi hry.
    Fajn, to je úplně jiné kafe. Uvidíme co uvidíme. Za takových podmínek vem torrenty čert...
    Uloženo do: ,
  • 11-08-2008 16:03 V odpovědi na

• chrupiEA
    • Příspěvky37
    • Body 592

KostejNesmrtelny:
    Za takových podmínek vem torrenty čert...

:)
    Uloženo do: ,
  • 11-09-2008 10:15 V odpovědi na

Fakerrrrr, moc diky, tak misto Dead Space od EA ktery bych koupil jen bez Buzeracniho DRM prave objednavam Fallout 3 - a to se vyplati:)))... + doufam ze si tato nenazrana korporace vezme od Besedy priklad :)

...
    Uloženo do:
  • 11-11-2008 22:39 V odpovědi na

Taky super... MOC se MUSIM drzet abych netorrentil...  Ale kdo chce kam, pomozme mu tam...

Epic v boji proti herním bazarům

EpicVývojářský tým Epic Games nám poněkud vyrazil dech. Jeho prezident Mike Capps prohlásil, že je nutné bojovat proti prodeji použitých počítačových her v bazarech, což prý vývojářským společnostem bere zisky. Má na to dokonce koncept nové taktiky.

"Například pokud chcete bojovat s finálním bossem hry, buď si koupíte hru novou, nebo budete muset u bazarové připojit se na internet a zaplatit 20 dolarů za jeho aktivaci," nechal se slyšet. Podle jeho slov je to jen jedna ze strategií, které chtějí vývojářské firmy podniknout proti herním bazarům.

Máme nemilý pocit, že to Epic mírně řečeno přehání. Ceny her jsou dostatečně vysoké na to, aby méně majetní čekali na to, až si je budou moci koupit v bazarech. Jestliže se Epic domnívá, že takto vydělá více, tipli bychom si opak. Když motivovat, tak spíše něčím navíc, ne trestem.

Zdroj: shacknews

...
    Uloženo do:
  • 11-12-2008 10:15 V odpovědi na

• Fakerrrrr
      Muž
    • Připojeno dne 09-18-2008
    • Brno-City
    • Příspěvky23
    • Body 444

Celej Epic se svým "hyper cool Cliffim B." může jít do pr........ To snad ani nemůžou myslet vážně....

Co takhle do Mirrors Edge nedat DRM vůbec a vyhnout se tím pádem všem nepříjemnosten a komplikacím díky DRM a následně revoke tools? Není to prostě zbytečné? Jednoduše to tam nedat a hotovo. Ještě je na to čas nějakých pár měsíců, takže by to jistě šlo. Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše?? Vsadím se o svůj plat proti Vašemu pane admine z EA, že Mirrors Edge bude na netu dřív v CZ verzi, než vůbec bude v kamionu mířit do obchodů. Takže tyhlety peripetie skrz aktivaci a následné braní aktivací zpět je jednoduše na NIC.Škoda, že tam u vás nikdo nemá mozek, protože by si jednoduše spočítal, jak je to nákladné, popuzující, otravné pro hráče a hlavně zbytečné. Ale vám (EA) je to evidentně úplně jedno.

• 11-12-2008 12:11 V odpovědi na

Rad bych pridal svuj osobni nazor. Cela diskuse okolo DRM je neumerne vytahana do extremu uzkou skupinou hracu. Tito lide jsou pro EA nepochybne duleziti, protoze prave na zaklade nazoru teto skupinky byla DRM politika pomerne vyraznym zpusobem zvolnena. Na druhou stranu mam pocit ze FIFA 09 obsahuje puvodni verzi DRM se 3 instalacemi (i kdyby by to bylo 5, tak to asi nic nemeni na predmetu teto diskuse). Myslim, ze se mnou budete souhlasit, ze FIFA je jednou z nejprodavanejsich her v CR/SR - stravil jsem poslednich par dni prochazenim hlavnich FIFA diskusni for a o DRM se temer nikdo nikde nebavil... at se snazim premyslet nad duvodem, jak muzu, tak mi porad vychazi, ze z nejakeho duvodu temto lidem DRM nejak zasadne nevadi a ani je neomezuje... Proc? Tesim se na Vase nazory, snad mi pomuzou vasim nazorum jeste vice porozumet... Diky.
    Honza Porizka, Community Manager, EA Czech
  • 11-12-2008 13:58 V odpovědi na

2 Treugher - chapu, ze jste ten prispevek psal docela dlouho, a proto se Vam omlouvam za jeho smazani. Nicmene Vas ani nastvani ani delka prispevku neopravnuje k tomu, abyste porusoval pravidla tohoto fora. Verim, ze jsme schopni tuto diskusi vest i slusne bez jakychokoliv vulgarismu a nadavek. Vyberu si z Vaseho prispevku jedinou vec, ktera souvisela s mou otazkou tzn. proc to napr. FIFA hracum nevadi (verim, ze to neni jedina skupina). Podle Vaseho tvrzeni by melo jit o hrace, kteri o DRM vubec nic nevi. Verte mi, ze hraci FIFA nejsou jen male deti zacinajici s hranim a postarsi tatici, kteri chteji svuj oblibeny tym privest titulu a nejsou technicky sbehli - tzn. vyloucim pripad, ze by 100% hracu o DRM nevedelo. Spousta z nich jsou si vedomi, ze DRM existuje. I kdyby nahodou nastal pripad, ze by zadny FIFA hrac o DRM nevedel, tak vysledna skutecnost (tzn. hraci teto hry nemaji s DRM nazorove ci herni problemy) mluvi minimalne o tom, ze se ani pri instalaci, ani pri spousteni hry, ani pri jejim hrani nepotkavaji s nicim, co by je na neco "neobvykleho" (tzn. na pritomnost nejakeho DRM, ktere by ovlivnovalo chovani hry) upozornilo... Idealne zkusim jeste dnes nainstalovat RA3 a mrknu se na to, co popisujete.
  • 11-12-2008 14:19 V odpovědi na

Je-li to tak, je to opravdu zajímavé. Vy, coby zaměstnanec EA máte jistě podloženější zdroje než já, ale já k tomu můžu říct jenom tolik, že osobně neznám jediného člověka co by hrál FIFA a to se v hráčských komunitách na různých úrovních pohybuji už pěkných pár let. To bude nejspíš tím, že poslední sportovní simulátor co jsem hrál byla prastará Winter Challenge od Accolade :) Není to třeba tak, že přístup hráčů FIFA je spíš podobný přístupů casual-hráčů? Něco ve smyslu: "je mi jedno co to obsahuje, hlavně že si zahraju a kvůli té půlhodině co u toho týdně strávím mi to za vztekání nestojí"? Protože já například mám k mým oblíbeným hrám mnohem osobnější vztah, což je zase dáno žánry které mám rád... To je ale jenom takový plácnutí do vody z mé strany, nemám to ničím podložené :(
    Uloženo do:
  • 11-12-2008 15:12 V odpovědi na

• Treugher
    • Připojeno dne 10-02-2008
    • Příspěvky25
    • Body 317

Chápu, přijímám a omlouvám se. Moje chyba.

Ono, faktem je, že DRM v praxi skutečně neovlivňuje chod hry, ted pokud nepočítáme zpomalení nahrávacích časů, které způsobovala Star force či Securom, problémy s vypalovacím či emulačním software apod. Což pravda není varianta této internetově aktivované DRM. 

Nicméně- ona by DRM neměla být poznat vůbec a totéž platí s jejím vlivem na hru. Pokud k tomu dojde, je něco VELMI špatně.

Onen problém s RA3 mělo více lidí, vycházím z rozhovoru se známým a též jsem na to narazil i na foru X-Zone.

Nejspíše to skutečně bylo způsobeno tím, že se hra snažila stáhnout aktualizaci či se připojit k serveru s aktualizacemi, ten ovšem neběžel. Nakonec to hádám hra vzdala a spustila se. Ale to čekání bylo.. Nepříjemné, navíc žádné upozornění, že by ten rpoces probíhal nic. Méně trpělivý či zkušený hráč by se mohl domnívat, že došlo k zamrznutí hry.

Jak jsem v tom (poprávu) smazaném postu uvedl: hlavní problém s touto DRM je v neexistující záruce, že hra bude aktivovatelná v budoucnu, řekněme v horizontu 3-5 let. 

Či že v případě, že aktivační podpora bude ukončena, bude vydán patch ochranu odstraňující.

• 11-12-2008 15:36 V odpovědi na

• chrupiEA
    • Příspěvky37
    • Body 592

Treugher:

Jak jsem v tom (poprávu) smazaném postu uvedl: hlavní problém s touto DRM je v neexistující záruce, že hra bude aktivovatelná v budoucnu, řekněme v horizontu 3-5 let. 

Či že v případě, že aktivační podpora bude ukončena, bude vydán patch ochranu odstraňující.

Podpora EA na DRM bude fungovat dovtedy, kym bude fungovat EA. Uz sme tu nieco vyse 20 rokov a planujeme zostat mnoho dalsich, takze sa skutocne nemusite obavat. Nemozem potvrdit, ci a kedy sa objavia patche odstranujuce DRM, ale studia nad tym minimalne uvazuju do buducnosti.
    Uloženo do:
  • 11-12-2008 15:51 V odpovědi na

KostejNesmrtelny:
    ...já k tomu můžu říct jenom tolik, že osobně neznám jediného člověka co by hrál FIFA a to se v hráčských komunitách na různých úrovních pohybuji už pěkných pár let. To bude nejspíš tím, že poslední sportovní simulátor co jsem hrál byla prastará Winter Challenge od Accolade :)

Ja naopak prave v tuto chvili muzu vyuzit toho, ze jsem na sportovnich hrach vyrostl, takze k nim mam o trosicku bliz. :-) Winter Challenge, anebo Zimni olympiada jak jsme tomu vsichni rikali bavila tehdy snad kazdeho hrace, ktery do kontaktu s hrami prisel :-), dnes uz se obrovsky zvetsuje pocet lidi, kteri hry hraji a tim padem vznika spoustu ruznych zanru a ja doufam, ze to nedojde tak daleko jako v hudbe, kde ma kazdy zanr asi 357 podzanru, ktere se jeste deli podle svetoveho regionu... :-D

KostejNesmrtelny:
    Není to třeba tak, že přístup hráčů FIFA je spíš podobný přístupů casual-hráčů? Něco ve smyslu: "je mi jedno co to obsahuje, hlavně že si zahraju a kvůli té půlhodině co u toho týdně strávím mi to za vztekání nestojí"? Protože já například mám k mým oblíbeným hrám mnohem osobnější vztah, což je zase dáno žánry které mám rád...

Hehe, ja jako FIFA hrac jsem v dobach sve nejvetsi herni aktivity (cca v letech 1995-2005) byl schopen stravit napr. u FIFY anebo NHL klidne 10 hodin denne (nebyt rodicu, bylo by to i vic) a porad me to bavilo. S tim, jak se obecne zvetsuje pocet hracu, tak samozrejme roste i pocet tech, jak rikate, casual hracu, kteri obcas resi spis takove veci, aby si na svoje PC nahodou nekoupili PS2 verzi (ano, i tohle uz nase zakaznicka podpora parkrat resila) a tito lide maji vcelku pochopitelne blize ke hram, ktere jsou blize svetu, ktery znaji, tzn. napr. sporty, nez ke hram, ktere jsou sci-fi/fantasy/RTS... Navzdory tomu je zde porad obrovsky pocetna skupina lidi, kteri tyto hry berou uplne stejne jako ja pred nekolika lety. Navic tyto hry kolem sebe sdruzuji pomerne velkou komunitu tzv. moddaru, kteri proste jen z lasky ke hre sami vyrabi spoustu grafickych updatu, ktere pak sdili s celym svetem. Napr. tym v Gambrinus lize v polovine sezony zmeni hlavniho partnera, tim padem ma nove dresy, ale neni v silach vyvojarskeho tymu, aby tyto zmeny zapracoval do hry, kdyz uz se plne soustreduje na novou hru. Temer okamzite tuto zmenu vsak reflektuje herni komunita... Napr. na strankach www.fifa.cz clovek muze najit prave obsah tohoto druhu.
Strana 2 z 4 (53 položek) < Předchozí 1 2 3 4 Další >